Suchá pokožka

pexels-carolyn-3345891_1

Problémy so suchou pokožkou trápia počas zimných mesiacov väčšinu ľudí. Chlad, vietor, mráz a naopak suchý vzduch v domovoch je len jednou z príčin. 

Ďalšou príčinou môže byť narušená ochranná vrstva pokožky vďaka dráždivým chemikáliám. Pri dlhodobom vystavení podráždeniu môžu problémy so začervenaním, napnutou kožou, svrbením prerásť do vážnejších a dlhodobých ekzémov, lupienok. Vtedy je potrebné postupne nahradiť všetky toxické prostriedky v domácnosti, za "čisté". Či už kozmetiku, stravu, alebo čistiace prostriedky.

Suchá pokožka 

Čo však ak nám naša pokožka poukazuje, že telu chýba niečo dôležité. 

Nedostatok vitamínu A sa môže prejavovať suchou pleťou, suchými vlasmi, polámanými nechtami a pocitom suchých očí.

Keď telu chýba vitamín B2 môžme pozorovať výrazne suchú pleť, najmä v oblasti okolo úst, popraskané pery, zápaly kútikov a pier. 

Výrazne suchá pokožka môže byť aj z nedostatku jódu.  Dlhodobý nedostatok jódu  môže mať za následok zníženie činnosti štítnej žľazy. Medzi hlavné symptómy hypofunkcie štítnej žľazy patrí práve suchá pleť, únava, depresia, citlivosť na chlad, váhový prírastok, zápcha, bolesti svalov, opuchy a ďalšie.

Vitamín C je dôležitý nielen pri syntéze kolagénu, ale aj pri syntéze kyseliny hyalurónovej. Správny príjem vitamínu C tak zlepšuje hojenie kože, podporuje jej zdravie a pôsobí proti vráskam a celkovo zlepšuje jej vzhľad.

Podpora funkcie tela z vnútra, dostatok vody je prvým krokom k vyživenej pokožke. 

Bambucké maslo 1

Ochrániť pred mrazom, alebo regenerovať už poranenú suchú pokožku pomôže čerstvé bambucké maslo. Ak potrebujte nahradiť dráždivé sprchové gély a mydlá, tak skúste začať s našimi jemnými mydlami.

detský balíček

 

Prírodný balzam, zase ochráni pery aj v nepriaznivých podmienkach a pomôže zmierniť zápal a rýchlo regenerovať.

 

Krásne zimné dni. :)